Wasmachine verhuizen – Wel of geen verhuislift

Wasmachine verhuizen – Wel of geen verhuislift

WASMACHINE VERHUIZEN?
ZO DOE JE DAT ​

How to Move a Washing Machine: Step-By-Step Washer Moving Guide - MyMovingReviews

Een wasmachine verhuizen is een lastige klus, niet gaat altijd even gemakkelijk. Hoewel je verhuisdozen en de meeste meubels gemakkelijk kunt optillen, vergt het verplaatsen van de wasmachine meer planning. De wasmachine is extreem zwaar en moet tijdens het verhuizen  goed worden beschermd om schade te voorkomen. Ben jij benieuwd hoe jij de wasmachine probleemloos kunt verhuizen? Lees de snel onze tips.

Vijf tips voor het verhuizen van een wasmachine

1. Koppel de stroom- en wateraansluiting los

Voordat je de wasmachine verplaatst, moet het eerst gedroogd worden. Trek als eerst de stekker uit het stopcontact. Plak de snoer vast aan de wasmachine, zodat je er niet over kunt struikelen. Om er zeker van de te zijn dat de wasmachine volledig gedroogd is, kun je de wateraansluiting het beste en dag van tevoren loskoppelen. Zo kun je de slang 24 uur voor de verhuizing aftappen. Sluit vervolgens de slang af met tape, met de opening omhoog, om te voorkomen dat er water op de vloer komt. Om er zeker van te zijn dat al het water uit de wasmachine is, kun je het op een verhoging plaatsen en kantelen met een emmer onder het filter. Zodra alles eruit is, kun je de filter weer sluiten

2. De trommel en de buitenkant beschermen

Om schade aan de trommel te voorkomen, kun je de beugels of pinnen gebruiken die met de wasmachine zijn geleverd. Mocht die niet meer hebben, dan kun je de bovenkant van de wasmachine verwijderen en de lege ruimte vullen met handdoeken of kussen om de trommel tijdens het transport op zijn plaats te houden en schade aan de binnenkant van de machine te voorkomen.
Door de machine in te pakken met bubbeltjesplastic, stof of beschermfolie, voorkom je krassen op de buitenkant en bescherm je de muren en deuren waar de wasmachine langs moet tijdens de verplaatsing.

3. Buitenkant beschermen

Door middel van een stuk bubbeltjesplastic, beschermfolie of stof, kun je voorkomen dat er krassen aan de buitenkant van de wasmachine komen. Maar dat niet alleen. Je beschermt zo ook de muren en deuren waar je tijdens het verhuizen langs komt.

4. Meten is weten

Voordat je de wasmachine verplaatst, is het handig om eerst alle doorgangen waar het langs komt te meten. Denk hierbij aan gangen, trappen en deuren.

5. Denk aan je rug!

Wasmachines zijn zwaar! Ze wegen gemiddeld tussen de 65 en 80 kilo. Het is daarom verstandig om het met een tweede persoon te tillen. Denk hierbij wel aan je rug, til en loop zo veel mogelijk met een rechte rug

Laat de GirafLift je helpen met de verhuizing

Zijn de doorgangen te klein, is de wasmachine te zwaar of heb je geen tijd en zin om de wasmachine zelf te verhuizen? Kies dan voor de GirafLift verhuislift!

Vraag snel gratis en vrijblijvend een offerte aan.